Verbeter je geestelijke gezondheid door middel van hypnotherapie

Iedereen zit weleens minder lekker in zijn of haar vel. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met relatieproblemen, fobieën of verslavingen. Dit is heel normaal. Echter is het wel belangrijk dat je op tijd hulp zoekt wanneer je het idee hebt dit niet zelf op te kunnen lossen. Er zijn veel verschillende methodes die hierbij toegepast kunnen worden, een daarvan is hypnotherapie. Aangezien dit nog een vrij nieuw fenomeen is, leggen we in deze blog hier meer over uit.

Wat is hypnotherapie

Vaak wordt er bij hypnose gedacht aan “show hypnose” die vaak voorkomt op televisie of in het theater. Hierbij worden mensen onder hypnose gebracht en vaak aangespoord om rare dingen te doen. Om deze reden is men soms onzeker of twijfelachtig over hypnotherapie. Echter is dit iets heel anders. Hypnotherapie wordt namelijk al eeuwenlang toegepast en is een wetenschappelijk erkende therapievorm. Bij deze therapievorm wordt je in contact gebracht met je onderbewustzijn om zo bepaalde blokkades en / of patronen te doorbreken.

De werking van hypnotherapie

Tijdens je eerste sessie met de hypnotherapeut vindt er een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt er besproken wat je uit de sessies wilt halen en welke “problemen” je op wilt lossen. Daarnaast zal de hypnotherapeut wat simpele hypnose oefeningen met je doorlopen. Op deze manier kom je er achter wat hypnose precies inhoudt, wat ervoor zal zorgen dat je weet wat er zal gebeuren en je dus meer ontspannen zult zijn. Nadat deze basis is gelegd wordt het onderliggende gevoel achterhaald wat ten grondslag ligt aan het probleem waarmee je worstelt. Wanneer dit onderliggende gevoel is achterhaald kan door middel van hypnotherapie deze aangepakt worden om ervoor te zorgen dat het negatieve patroon wordt doorbroken om je zo te helpen van je probleem af te komen.

Toepassingen van hypnotherapie

Hypnotherapie kan op veel verschillende manieren toegepast worden, vaak meer dan men denkt. Zo kan hypnotherapie je helpen met afvallen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een virtuele maagband. Ook kan het je helpen om bepaalde angsten en fobieën te overkomen, zoals faalangst, hoogtevrees en vliegangst. Daarnaast kan je door middel van hypnotherapie afkomen van bepaalde verslavingen, zoals alcohol en gokken. Als laatste wordt het toegepast om mensen te helpen met traumaverwerking of rouwverwerking. Al met al kan hypnotherapie dus op veel verschillende gebieden worden toegepast!

Mocht je door middel van deze blog interesse gekregen hebben in hypnotherapie, aarzel dan niet en neem contact op met een kliniek! Neem bijvoorbeeld contact op met hypnotherapeut Kevin Boeren, en plan snel een eerste afspraak in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *